Tigermysig


   Nov 02

Resa till New York nästa år?

new yorkSugen på en smakbit av Det Stora Äpplet? Jag har i alla fall ett sug som växer för varje år som går och nu funderar jag verkligen att åka nästa år.

Jag är medveten om mina begränsningar och nöjer mig just med en smakbit. För försöker man ta en stor tugga, så biter man snart i det sura äpplet. Jag vet att man måste ta New York med små portioner och med en smula lämpor. Det säger i alla fall de flesta som har varit där och från vad jag har kunnat läsa så börjar man förstå hur stort New York faktiskt är.

Så om man gör upp ett späckat program så stryk 40 av de 50 punkterna på listan och så man koncentrera sig på de som blir kvar. Med lite tur kan man hinna de flesta mål man har med på listan.

New York består av fem stora distrikt, boroughs, och det är inte Manhattan som har flest invånare. Både Brooklyn och Queens är klart större. Williamsburg i norra Brooklyn ska vara ett mysigt område med äldre, stämningsfull bebyggelse.

Men jag känner ändå att Manhattan är det rätta för någon som mig som aldrig har ens varit i USA och framförallt inte New York. Det är ett enkelt val.

Vilken stadsdel man än väljer i New York så ska man ge sig tid att sjunka in i atmosfären tror jag för allt är så ovant för oss som kommer dit.

Hittade några väldigt intressanta länkar som jag kommer span in extra noga om jag åker i väg till New York.

Viator New York

New York Portalen

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *